Perretxikoak Plantxan baratxuriekin




Kaixo berriro!
Gaurko honetan, errezeta erraz eta azkar batekin nator zuengana. Azken egun hauetako janari oparo guztiak alde batera utziaz, plater arin bat egitera goaz.
Arina, kaloria gutxikoa eta hoberena, oso goxoa!
Hasi gaitezen.

OSAGAIAK:
  • Perretxiko, edo txanpi  eskukada pare bat.
  • Baratxuri ale bi
  • Oliba olio koilarakadatxo bat. 


PRESTAKETA:

Perretxokoak garbitu eta ondoren xerratu edo puska txikitan moztu.
Baratxuriak xerratu.
Olioa plantxan jarri eta berotu, behin olioa bero dagoenean, baratxuriak jarri, buelta bat eman eta gainean perretxikoak bota. Buelta batzuk eman eta hiruzpalau minutuz egiten utzi .
Platerean jarri, nahi izan ezkero perrexila gainetik bota, eta Jan!


Erraza, ezta!. Azkar egiten da, eta afaltzeko aproposa iruditzen zait. Tomate entsalada eder batekin lagundu ezkero bazkari ederra ere egin daiteke.
Hau ba guztia gaurkoz.
Orain errezeta honekin Patypeandora nijoa, Zuk gozo nik gazi erronkan parten hartzera, ea oraingoan azkenengoan bezain arrakasta handia lortzen dudan.

Hurrenarte!


16 iruzkin:

  1. Ñam, ñam!!! Los preparo muy a menudo, y algunas cenas son setas a la plancha con unos taquitos de jamón y ajo...ummmm!!!

    ErantzunEzabatu
    Erantzunak
    1. Si, la verdad es que son muy socorridas, y con taquitos de jamón van perfectas...
      muxuak

      Ezabatu
  2. Que buena pinta tiene!!..........nosotros también lo hacemos muy a menudo, pero le añadimos un poco de vino rancio o vino blanco durante la cocción y quedan con un delicioso sabor a vino, que nos encanta ;-)

    Besazos

    ErantzunEzabatu
    Erantzunak
    1. Lo del vinito he de probarlo, cuando las hago en salsa les suelo hechar, pero así en la plantxa nunca....ya os contaré-
      Besazos

      Ezabatu
  3. ¡Que ricas!! Yo también las preparo a menudo tal como tú pero añadiéndole laurel y vino blanco. Tanto solas como de guarnición son exquisitas.;)
    Besos

    ErantzunEzabatu
    Erantzunak
    1. Mira, otra cosa para probar, con un poquito de laurel. Gracias Isabel
      Besos

      Ezabatu
  4. Me encantan la setas, y así salteadas con un poco de jamón...jjjj... buena receta... saludines

    ErantzunEzabatu
    Erantzunak
    1. Gracias, Patri.
      A mi me gustan de cualquier manera.....
      Besos

      Ezabatu
  5. Que rico se ve eso! voy a probar de hacerlo.
    Saludos!!

    ErantzunEzabatu
    Erantzunak
    1. Prueba Nati, es facil y esta riquisimo.
      Saludos

      Ezabatu
  6. Kaixo Miren! Oparitxo bat utzi dizut nire blogan, sari bat!
    Musu handi bat! Helena

    ErantzunEzabatu
    Erantzunak
    1. Mila esker, Helena.
      Ikaragarrizko poza eman didazu.
      Muxuak

      Ezabatu
  7. Ummmmmmmm!!! pasame el plato porfa, tengo hambre y esas setas tienen una pinta para chuparse los dedos, jjjjjj!!!
    Un besazo!!!

    ErantzunEzabatu
  8. Qué ricas!! es un plato ideal para el reto y conservar la línea.
    Feliz fin de semana, besos

    ErantzunEzabatu
    Erantzunak
    1. Eso me parece a mi tambien, Esther.
      Besos

      Ezabatu

Milaesker zure hitzengatik, zuen iritzia jakitea garrantsitsua da niretzat